Taktvätt Uppsala Stockholm - Takrengöring - UTE TAK

Taktvätt

Att tvätta sitt tak är inte bara pricken över i:et för att ge ett hus eller en fastighet ett helt och rent helhetsintryck. Det är också viktigt, eller rentav avgörande för om man kan behålla eller behöver byta ut taket.

Takspolning taktvätt

Taktvätt i Stockholm och Uppsala

Olika yttre faktorer såsom sol, frost och sur nederbörd bryter långsamt ned takpannornas ytskikt. Det leder till att betongytan blir porös och sträv och suger åt sig massa fukt, vilket i sin tur är en perfekt grogrund för alger, mossa och lavar. Om fukten som tränger sig ner fryser kan det leda till frostsprängningar som riskerar att skada eller spräcka takpannorna, vilket leder till att regn och smältvatten rinner in till undertaket. En taktvätt kan alltså förhindra att skadan uppstår och du kan undvika att tvingas göra en takomläggning. Om skadan redan är skedd kan vi ta fram en offert på takrenovering.

UTE TAK har många års erfarenhet av taktvätt. Om du har ett betong- eller tegeltak är dessa i behov av regelbunden taktvätt vilket vi på UTE TAK kan hjälpa dig med. UTE TAK utför taktvättar i hela region Stockholm och upp till Uppsala. Vi är noga med att utföra arbetet inom vår bestämda tidsplan. Vi städar och håller arbetsplatsen så ren som möjligt under och efter att arbetet utfört. Det viktigaste för oss är att göra ett kvalitetsjobb från början till slut.

Förutom taktvätt har vi en mångårig kompetens inom takmålningtakskottning och takservice och vi erbjuder även helhetslösningar inom tak– och fasadrenoveringar.

Takrengöring – vad ingår

  • Rengöring från smuts med högtryckstvätt
  • Behandling som försvårar påväxter av exempelvis mossa, alger och lavar
  • Rensning av hängrännor och stuprör

Rensning av hängrännor

Rensning av hängrännor är viktigt av flera anledningar. Förutom att vattnet inte kan rinna ut om det ligger massa löv och annat i vägen, så binder löven fukten kvar i hängrännan vilket kan orsaka rostskador. På UTE TAK rekommenderar vi rensning av hängrännor två gånger per år, men det kan såklart skilja sig åt. Meddela oss om ni även önskar att vi rensar dessa i samband med taktvätten!

Läs också:

Teckna serviceavtal med UTE TAK

Anlita UTE TAK för taktvätt

Anlita UTE TAK för taktvätt. Kontakta oss via formuläret nedan så hör vi av oss.

Vill du veta mer om våra tjänster?

Välkommen att kontakta oss, så hör vi av oss till dig.

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att UTE Tak sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.