Taksäkerhet Stockholm Uppsala | UTE TAK

Taksäkerhet

Vi på UTE TAK kan hjälpa dig som är fastighetsägare/ansvarig med er taksäkerhet.

Taksäkerhet

Taksäkerhet i Stockholm och Uppsala

Vi ser till att ditt tak blir en säker plats under alla sorters påfrestningar och väderförhållanden. UTE TAK hjälper till med inspektion och montering av taksäkerhet i Stockholm och Uppsala. Med rätt utrustning och förutsättningar på taken ökar vi taksäkerheten.

Vad innebär taksäkerhet?

Ordet taksäkerhet innebär att du ska kunna beträda och arbeta på taket på ett säkert sätt med hjälp av rätt taksäkerhetsanordningar. Genom taksäkerhet gör vi tak säkra för takarbetare så som hantverkare, sotare och snöskottare.

I taksäkerhet ingår att garantera att det finns förutsättningar för säkra tillträdesvägar till taket, säker förflyttning och säkerhet vid fasta arbetsställen på tak. Taksäkerhet innebär att säkerställa att det finns säkerhetsutrustning som exempelvis stegar, skyddsräcken/vajer och snörasskydd.

Med säkra tak ser vi även till att det inte bara är säkert för dem uppe på taken utan även de på markplan. Vi skyddar grannar och förbipasserande mot bland annat snöras och isras.

Trygga tak – Säkert från olyckor

Vår målsättning är att genom trygga tak undvika och minimera olyckor som sker på tak. Varje år sker fallolyckor, halkolyckor och andra typer av skador från takarbeten. Detta innefattar även föremål som lossnar och faller ner från taket på fotgängare, som istappar eller lösa tegelstenar. Många är onödiga och kan undvikas med rätt utrustning och taksäkerhet.

Fastighetsägarens ansvar för taksäkerheten

Som fastighetsägare och/eller fastighetsansvarig har du ett ansvar att se till så att taket är en säker arbetsplats. Om någonting skulle hända en sotare, takarbetare eller hantverkare är det du som fastighetsägare som står till svars. Därför är det viktigt att rätt tillträdes- och säkerhetsanordningar finns monterade på taket, både för fastighetsägare, grannar samt de som utövar arbeten på taket. Vi vet vilken typ av anordningar som krävs och hjälper dig med säkerheten.

Kontroll av taksäkerhet på er fastighet

Kanske håller du på att bygga om eller montera solceller och behöver försäkra dig om att taket är en trygg arbetsplats? Eller var det länge sedan någon inspekterade taket? Då kan du kontakta oss på UTE TAK.

Efter att du kontaktat oss tar vi oss ut till dig för att kontrollera ditt tak. Efter kontrollen ger vi dig ett förslag med de åtgärder som vi ser kan förbättra er taksäkerhet. Alla tak är olika och därför undersöker vi vilka anordningar som passar ditt tak utifrån takets utformning och behov.

Efter kontrollen listar vi de skyddsanordningar som kan behöva monteras. Införskaffar du skyddsutrustning för taket via oss kan du välja att själv montera dem eller anlita våra proffs för att göra det åt dig. Vi på UTE TAK hjälper gärna till med att montera allt från snörasskydd till takstegar.

Vi erbjuder även husägare och bostadsrättsföreningar serviceavtal där vi minst en gång per år kommer ut som kontrollerar säkerheten på taket. Vid dessa kontinuerliga kontroller ser till att taket och anordningarna håller säkerhetsföreskrifterna enligt gällande regler.

Kontakta UTE TAK för kontroll av taksäkerheten på ert tak

Behöver du förbättra taksäkerheten på ditt hus eller fastighet? Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er med taksäkerhet i Stockholm och Uppsala.

Vill du veta mer om våra tjänster?

Välkommen att kontakta oss, så hör vi av oss till dig.

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att UTE Tak sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.