Installera solceller | UTE TAK Stockholm Uppsala

Installera solceller

Många av våra kunder har frågor kring montering och installation av solceller. UTE TAK har partners som erbjuder nyckelfärdiga anläggningar och sköter hela processen från projektering till montering.

Montering av solcell

Vår partner hjälper dig genom hela resan med montering av solceller från rådgivning, planering och installation. Arbetet utförs av UTE TAKs erfarna samarbetspartners med lång erfarenhet inom solceller och solpaneler.

Vilken solpanel ska du välja?

Det finns många olika typer av solpaneler och beroende på dina behov hjälper våra partners dig att hitta de du behöver. Idag är enskilda paneler som är monterade på lutande tak den mest vanliga sorten i privata hem. Integrerade solpaneler är även vanliga på större byggnader och fyller takfunktion. Det är ett effektivt energialternativ om du ska bygga ett hus från grunden eller byta ut ditt tak. Kontakta UTE TAK så hjälper vi er att hitta rätt leverantörer för att välja solceller eller solpaneler för din fastighet.

Fördelar med solceller

Det finns flera fördelar med solceller. Utöver att det är miljövänligt och du bidrar till en renare energiförbrukning så minskar det elkostnaden avsevärt. I de många fall halveras kostanden för elförbrukning.  Det är också en investering i din fastighet då installation av solceller oftast ökar värdet på bostaden. I en skenande elmarknad är det fördelaktigt att inte påverkas av elpriser. Solceller och solpaneler kräver nästan inget underhåll. När de väl är installerade är det bara att koppla av och njuta av fördelarna med solenergi.

Att fundera över innan du installerar solceller

  • Finns det närliggande hus, träd, flaggor eller andra hinder som kan blockera solen? Fundera på om nyplanterade träd kan växa till stora under solcellernas livstid.
  • Finns det byggplaner i området som kan påverka solljuset?
  • Fundera på vilken tid på dygnet du vill att effekten av energin som produceras ska nå maximal effekt. Vilka tider behöver du högst effekt från solpanelerna?
  • Tänk på att solceller ovanpå taket kan förändra takhöjden vilket kan komma att påverka fastighetens snöskydd.
  • Tänk på att installera solceller så att åtkomst av taket är möjligt vid inspektion eller reparationer.

Kontakta UTE TAK för montering av solceller

Kontakta oss via formuläret nedan för att få rådgivning om solenergi och solceller.

Vad kostar det att installera solceller?

Skicka in en kostnadsfri offertförfrågan.

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att UTE Tak sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.